Колко често трябва да се почиства килимът у дома

Редовното почистване на килима или другите текстилни подови настилки е задължително, за да изглежда дома ви блестящ. Традиционно повечето домакинства почистват с прахосмукачка килимите у дома веднъж в седмицата. Ако поддържате добра хигиена вкъщи, това ще запази килима свеж. Имайте предвид, че именно дребните прахови частици, песъчинки, малки камъчета и друг вид привнесени в дома елементи, са отговорни за захабяването на текстилните настилки.

С домашен любимец или деца обаче, е добре да се грижите за него по-често, тъй като замърсяването е по-интензивно. Специалистите препоръчват в такива случаи да почиствате с прахосмукачка най-малко два пъти седмично.

Грижата за килима изисква и редовно пране. В зависимост от качеството му, той трябва да се изпира между веднъж и два пъти годишно. Прането на килима е трудоемка задача, изисква време и не всеки би могъл да се справи. В такъв случай винаги може да потърсите помощта на професионална фирма. Използването на професионални услуги за почистване пести не само усилия и време. Професионалното почистване доказано премахва мръсотията в дълбочина.